Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

http://www.insurancedaily.gr/blog/?p=17812

http://www.insurancedaily.gr/blog/?p=17812

Ο Υφυπουργός Οικονομικών Φ.Σαχινίδης, επιμένει στο νομοσχέδιο που υπέβαλε στη Βουλή με το οποίο, η επίσημη Πολιτεία δεν αναλαμβάνει καμία Ευθύνη για τις εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ που χάθηκαν από τα συμβόλαια μαϊμού των πέντε Εταιρειών των οποίων ανακλήθηκε η άδεια. Επιμένει να αναλάβουν οι Εταιρείες όλες τις ευθύνες, ακούστε πρόταση, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες των χαρτοφυλακίων των Εταιρειών που έκλεισαν, στο επίπεδο που το επιτρέπουν τα… περιουσιακά τους στοιχεία. Η Πολιτεία προσφέρει να… εγγυηθεί για ένα… νέο Επικουρικό Κεφάλαιο Ζωής που… θα ιδρυθεί… με Δανεικά… 600.000 ευρώ που θα… Δανειστούν όλες οι Ασφαλιστικές Εταιρείες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους! Παράλληλα, μειώνει με το έτσι θέλω, τις απαιτήσεις των Ασφαλισμένων στο επίπεδο των καθαρών περιουσιακών στοιχείων των εν λόγω Εταιρειών, εκτός από τις Νοσοκομειακές υποχρεώσεις που τις… φορτώνει στις εν λειτουργία Εταιρείες…

Κάτι… δεν πάει καλά με τους επικεφαλείς του Υπουργείου και αρχίζουμε να ανησυχούμε σοβαρά…


Κατά πόσο είναι η Πολιτεία Εξουσιοδοτημένη να παρουσιάζει παρόμοιους νόμους-γρίφους, οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν να είναι… νόμοι- παράνομοι, αντίθετοι με τις Ευρωπαϊκές Ντιρεκτίβες, είναι κάτι που θα το μάθουμε σύντομα. Κανένας, δεν έχει το δικαίωμα να δυναμιτίζει Ασφαλιστικές Εταιρείες που έχουν Ασφαλίσει αρκετά εκατομμύρια Έλληνες Πολίτες και να τις υποχρεώνει να… Δανείζονται για να πληρώσουν υποχρεώσεις άλλων εταιρειών που κατάκλεβαν τους Πολίτες… Δεν καταλαβαίνει ο Υφυπουργός ότι οι εν λειτουργία Ασφαλιστικές που τηρούν όλες τις υποχρεώσεις τους και διαχειρίζονται Κεφάλαια Πολιτών, δεν μπορούν με το «έτσι θέλω» τις Πολιτείας, να υποχρεώνονται να εκτίθενται σε νέους κινδύνους αγνώστου ύψους και να τις αποδυναμώνει σε βάρος των Πολιτών που τις εμπιστεύτηκαν; Ξεχνάει η Πολιτεία ότι τις εν λόγω Εταιρείες τις… έκλεισε η ίδια η Πολιτεία, λόγω της Ανεπάρκειας και της Διαφθοράς της ίδιας Πολιτείας…

Το Επικουρικό των Αυτοκινήτων, πλησιάζει το ένα… δισεκατομμύριο σε εκκρεμείς ζημίες και ενόψει των επόμενων Εταιρειών που είναι στη σειρά να κλείσουν και αυτές, το έλλειμμα του Επικουρικού θα υπερβεί το ένα δις!
Κάπως έτσι, σεβαστοί αναγνώστες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις δεν διεκπεραίωναν τις υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα να μας Πτωχεύσουν; Προσπαθούν, δηλαδή, να Πτωχεύσουν και τις λίγες υπόλοιπες Εταιρείες που απέμειναν… έτσι… για να μην έχει κανένας… κανένα παράπονο…

Θεέ και Κύριε…τι άλλο ακόμα θα δουν τα μάτια μας!

Commercial Value: Σε άλλες ασφαλιστικές περνούν τα συνταξιοδοτικά της

Ημερησία 13/5/2010
Σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες θα γίνεi προσπάθεια να μεταφερθούν τα ‘ορφανά’ ασφαλιστήρια συνταξιοδοτικά συμβόλαια της Commercial Value που πουλούσε μέσω τραπεζο-ασφαλιστικών (bancassurance) μεθόδων με την Aspis Bank και την Citibank, σύμφωνα με τον Επόπτη Χαρτοφυλακίου Ζωής κ. Ι. Παντελίδη.




Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει μετά την ψήφιση του νόμου για το Εγγυητικό και αφού ξεκαθαρίσει η λίστα των δικαιούχων αποζημιώσεων και των ασφαλισμένων.



Να σημειωθεί ότι για τα περισσότερα εξ’ αυτών των συμβολαίων έχουν σταματήσει να εισπράττονται ασφάλιστρα ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται στα παλαιότερα (ηλικίας 10 ετών και άνω) που πωλούνταν μέσω της Citibank κυρίως και έχουν αρχίσει ήδη να ‘ωριμάζουν’ , δηλαδή υποχρεούνται να πληρώνουν μηνιαίες συντάξεις ή εφάπαξ.



Αν συμβόλαια αυτά περάσουν σε άλλες εταιρείες , είτε οι πελάτες θα υποχρεωθούν να ανανεώσουν την σύμβαση με σαφέστατα μακρύτερο χρονικό ορίζοντα είτε οι εταιρείες θα ζητήσουν να εισπράξουν από την περιουσία της Commercial Value το αντίστοιχο σωρευτικό κεφάλαιο που είχαν καταβάλει οι ασφαλισμένοι για να τους το αποδώσουν.



Σύμφωνα με τη χθεσινή παρουσίαση της Commercial Value σε στελέχη άλλων ασφαλιστικών εταιρειών, στα 169,5 εκατ. ευρώ ανέρχονταν η περιουσία της Commercial Value ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις της που άφησε απέναντι στους 48.317 ασφαλισμένους της υπολογίστηκαν από τον Επόπτη Χαρτοφυλακίου Ζωής σε 194,5 εκατ. ευρώ και οι εκκρεμείς εξαγορές στα 28,5 εκατ. ευρώ



Μεγάλο μέρος της περιουσίας είναι τοποθετημένο σε ρευστά διαθέσιμα, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε 86,6 εκατ. ευρώ, ενώ στα 49,5 εκατ. ευρώ υπολογίζεται το χαρτοφυλάκιο των μετοχών. Το χαρτοφυλάκιο των ομολόγων αποτιμήθηκε σε 12,8 εκατ. ευρώ και των αμοιβαίων κεφαλαίων στα 8 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία των ακινήτων της εταιρείας που είναι σε ασφαλιστική τοποθέτηση ανέρχεται στα 12,3 εκατ. ευρώ.





Το μεγάλο πλεονέκτημα για την ελεύθερη περιουσία της Commercial Value είναι τα ακίνητα που έχει σε καλές περιοχές στο κέντρο της Αθήνας (Βας. Σοφίας, Μιχαλακοπούλου, Στήλες Ολυμπίου Διός) η αντικειμενική αξία των οποίων διαμορφώνεται στα 12 εκατ. ευρώ αλλά η εμπορική της αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ.



Επίσης η ελεύθερη περιουσία της Commercial Value περιλαμβάνει και καταθέσεις ύψους 8,5 εκατ. ευρώ